Informations

Pourquoi les lapins ont-ils souvent l'arrière-train blanc ?

Pourquoi les lapins ont-ils souvent l'arrière-train blanc ?



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Il existe plusieurs espèces d'herbivores qui ont un arrière-train blanc très visible : plusieurs sortes de cerfs, lapins, antilopes, etc.

La fourrure blanche a-t-elle un objectif fonctionnel ou est-elle purement aléatoire ? Est-ce défensif leur permettant d'échapper aux prédateurs, ou est-ce pour la communication intraspécifique ?

Exemples de photos pour clarifier :

cerf

Notez que les animaux par ailleurs relativement bien camouflés ont une fourrure blanche visible.


Apparemment, la recherche la plus remarquable sur ce sujet du derrière blanc d'un lapin a été effectuée par le Dr Dirk Semmann de l'Université de Göttingen. Il propose que

ces taches confondent en fait les prédateurs en raison de leur nature très visible. En se concentrant sur le point lumineux, le prédateur potentiel ignore le corps plus grand de l'animal. Puis, lorsque le lapin exécute un virage serré, la tache disparaît et le prédateur doit se réajuster pour se concentrer sur le pelage camouflé, perdant des secondes vitales (référence 1, référence 2).

Cela pourrait être la même raison pour le derrière blanc d'un cerf. Quant à savoir pourquoi les cerfs battent la queue, il existe un article sur le sujet qui énumère 4 raisons possibles de ce comportement.

1) Comportement du flash

2) Signal d'alarme

3) Signal cohésif

4) Signal de détection

On peut en lire plus à ce sujet dans cet article.


On ignore la raison pour laquelle les cheveux des vertébrés en général varient en pigmentation. Dans le cas des humains, notre évolution génétique pour les cheveux clairs et foncés est née d'une adaptation à notre environnement. Le camouflage est une clé pour les autres mammifères, donc d'autres espèces ont des relations prédatrices auxquelles elles doivent s'adapter ainsi qu'à l'environnement.

La coloration est un outil de diagnostic pour identifier les mammifères, mais l'enquête sur sa fonction est restée en sommeil pendant près d'un siècle. Récemment, le sujet a été relancé et des méthodes phylogénétiques modernes ont été appliquées à de grands ensembles de données, permettant aux chercheurs d'évaluer, pour la première fois, l'importance relative de trois hypothèses classiques pour la fonction de la coloration chez les mammifères : la dissimulation, la communication et la régulation. des processus physiologiques. Le camouflage semble être la force évolutive la plus importante pour expliquer la coloration globale chez les mammifères, tandis que les plaques de fourrure colorée sont utilisées pour la signalisation intraspécifique. La sélection sexuelle est associée à une ornementation flamboyante chez une minorité de primates et d'autres taxons de mammifères restreints, mais dans une bien moindre mesure que chez les oiseaux. La signalisation interspécifique chez les mammifères comprend la coloration aposématique, l'exagération des signaux pour dissuader la poursuite et les leurres pour détourner l'attaque prédatrice. Les causes physiologiques de la coloration, y compris le mélanisme, sont évidentes mais peu étudiées. L'importance relative des forces évolutives responsables de la coloration externe varie considérablement entre les taxons de vertébrés, mais les raisons de cette variation ne sont pas encore comprises.

-L'importance adaptative de la coloration chez les mammifères


Comment traiter les pellicules ambulantes chez les lapins (cheyletiellose)

Les pellicules sur un lapin signifient une forme de dermatite légère. Les pellicules statiques sont une peau un peu sèche, qui peut être rectifiée. Si les pellicules semblent mobiles, cela signifie que votre animal est infesté d'acariens.

Commencez à traiter les pellicules de marche (Cheyletiella parasitovax) avec un traitement en vente libre, tel que Beaphar Anti-Parasite Spot On. Pour les infestations d'acariens plus importantes, des médicaments sur ordonnance tels que l'ivermectine ou la Révolution résoudront le problème en quelques semaines. Alternativement, un vétérinaire peut administrer des injections qui tueront les acariens.

Vous tuerez ensuite tous les acariens et œufs persistants dans le clapier de votre lapin pour les empêcher de revenir à l'avenir. Au premier signe de pellicules chez votre lapin, vous devriez commencer un plan de traitement immédiatement.


Modèles de mue saisonniers

La plupart des lapins auront une mue saisonnière (également appelée mue). Ils se débarrassent de leur manteau pour s'adapter aux températures plus chaudes et plus fraîches. Il en résulte que les lapins développent un joli manteau de fourrure épais pour rester au chaud en hiver, puis le jettent pour un manteau plus fin en été. Cela signifie que le lapin peut réguler sa température corporelle pour éviter de développer une hypothermie ou un coup de chaleur.

De plus, les lapins auront généralement deux saisons de mue plus petites entre les deux plus grandes. Cela signifie qu'un lapin aura alternativement une grande saison de mue suivie d'une petite mue à des intervalles d'environ trois mois. Les grandes saisons de mue entraîneront inévitablement une tornade de fourrure de lapin se frayant un chemin autour de votre maison, mais souvent, les petites saisons sont moins perceptibles.

Les saisons de mue du lapin peuvent durer de 2 à 6 semaines. Sur l'extrémité la plus courte de ce spectre, vous serez confronté à un tourbillon de peluches alors que votre lapin perd tout son pelage en très peu de temps. Si la saison dure 6 semaines, il est plus probable que vous ayez affaire à un flux constant de fourrure, mais pas autant d'un seul coup. Il commencera lentement, puis augmentera vers le milieu de la période de mue. Les deux dernières semaines devraient voir une diminution constante de la fourrure à mesure que le lapin finit de perdre son vieux pelage.

En quels mois les lapins muent-ils ?

En règle générale, les saisons de mue auront lieu à trois mois d'intervalle, mais le moment exact variera beaucoup en fonction de l'endroit où vous vivez. De nombreux facteurs, tels que la température et la quantité de soleil, peuvent indiquer au corps d'un lapin quand il est temps de se débarrasser de son pelage.

Pour savoir quels mois seraient les plus normaux pour que votre lapin perde, pensez à la météo. À quelle période de l'année commence-t-il à se réchauffer dans votre région?

Là où je vis, la température commence à se réchauffer vers mars et avril, c'est donc à ce moment-là que je peux m'attendre à ce que mon lapin commence à perdre son épais manteau d'hiver. Ensuite, le temps commence à se refroidir vers octobre à novembre. Donc, encore une fois, c'est à ce moment-là que je m'attendrais à ce que mon chignon perde son manteau d'été.

Apparition du lapin pendant les saisons de mue

Alors que la plupart du temps, les lapins ont un beau pelage brillant et élégant, les lapins peuvent tout à coup commencer à avoir l'air assez hirsutes pendant les saisons de mue. Il y aura de la fourrure qui vole avec des touffes de fourrure qui dépassent du pelage du lapin, et ils auront aussi souvent une couleur de pelage inégale. Ils auront l'air si déguenillés que si c'est la première fois que vous vivez une saison de mue de lapin, vous pourriez vous demander si votre lapin a un problème de santé.

Mais après un certain temps, vous commencez à remarquer un motif dans la mue de votre lapin. Habituellement, cela commencera le long de leur front et de leur mâchoire. Votre main repartira avec un peu de fourrure, mais pas tant que ça. Vous pouvez même voir une ligne de fourrure sur leur front qui marque la différence entre le nouveau et l'ancien manteau.

Au fur et à mesure que la saison de mue se poursuit, la ligne de mue continuera le long de leur dos, puis sur leurs côtés. C'est à ce moment-là que vous verrez le plus de fourrures voler dans la pièce. Chaque fois que vous caressez votre lapin, vous verrez de petites touffes de poils tomber de vos mains.

Parfois, le cycle de délestage se bloque à ce stade. Leur visage et leur dos auront changé pour le nouveau pelage, mais les fesses et les côtés du lapin auront toujours d'épaisses touffes de fourrure. Si cela se produit, essayez d'aider votre lapin à finir de se débarrasser de son pelage en utilisant un peigne à dents fines ou une brosse à puces.

Certains lapins n'aiment vraiment pas la sensation d'être brossés, vous devrez donc peut-être aussi recourir à la « plumaison des fesses ». C'est à ce moment-là que vous retirez sournoisement des morceaux de fourrure de vos lapins pendant que vous les caressez, pour les aider à finir de se débarrasser de leur pelage.


Lapin ne m'aime plus

Les lapins sont capables de mécontentement. Ils expriment cela via leur propre langage corporel unique. Certains signes agissent comme un avertissement précoce que votre lapin a rencontré quelque chose de mauvais ou de stressant. Si votre lapin présente ces signes, il peut être très mécontent.

Pourquoi mon lapin ne m'aime pas ?

Très probablement, le comportement nerveux de votre lapin n'est pas de votre faute. Même les lapins habitués à être manipulés peuvent soudainement devenir hostiles.

Des accès soudains d'éloignement sont inévitables et attendus dans le comportement du lapin. Ceci est principalement dû à leur instinct de proie et à l'histoire de leur élevage.

Les lapins réagissent en fonction de l'instinct de proie

Malgré leur domestication, les lapins descendent toujours de leurs ancêtres sauvages. Votre lapin aura des réactions câblées pour sa survie. Un trait comprend réagir négativement au fait d'être détenu.

Pour comprendre votre lapin, mettez-vous à sa place. Imaginez être une proie et être soudainement soulevé du sol. Vous ne penseriez pas que vous êtes élevé pour l'amour ou l'affection. Au lieu de cela, vous penseriez que vous êtes emporté par un loup ou un aigle.

Peu importe combien de fois un lapin est manipulé, cet instinct est toujours au fond de son esprit. Ce comportement peut refaire surface en période de stress et anxiété. En conséquence, vous remarquerez un changement soudain dans son comportement.

Les lapins n'ont pas été élevés pour être des animaux de compagnie

Si vous possédez un lapin, il peut être tentant de comparer les lapins aux chats et aux chiens. Vous remarquerez peut-être que votre lapin n'est pas amical, tandis que les propriétaires de chiens et de chats sont affectueux avec leurs animaux de compagnie. Les lapins, en revanche, peuvent mettre des semaines à se réchauffer avec leurs maîtres.

Il est injuste de comparer les lapins aux chats et aux chiens de cette manière. Contrairement aux lapins, les chats et les chiens sont des prédateurs. Ils n'ont pas la frilosité dont les lapins ont besoin pour survivre dans la nature.

Une autre différence entre ces animaux de compagnie est la reproduction. Les chats et les chiens sont les animaux de compagnie des humains depuis des milliers d'années. Les lapins, en revanche, étaient élevés principalement pour la viande et la fourrure, et non pour la compagnie humaine.

Pourquoi mon lapin a-t-il peur de moi tout d'un coup ?

Apparemment sans aucune raison, votre lapin peut commencer à se cacher de vous, à vous fuir et à vous éviter. Comment savoir s'il s'agit d'un instinct aléatoire ou d'un vrai problème ?

Problèmes médicaux

Parce que les lapins sont des animaux de proie, ils sont bons pour cacher la douleur. Dans la nature, les signes de douleur peuvent attirer l'attention de prédateurs. Les lapins domestiques, eux aussi, ont l'instinct de cacher leurs blessures ou leur inconfort.

En tant que tel, si votre lapin a développé une blessure - mineure ou majeure - il sera motivé à se cacher de vous et à récupérer. C'est rien de personnel. Votre lapin restera probablement seul jusqu'à ce qu'il se sente mieux et revienne à la normale.

Changements dans l'environnement

Cela ne signifie pas seulement un changement d'espace physique. Cela peut également signifier que des personnes, de la nourriture, des jouets et même des bruits sont entrés dans leur zone. Cela n'a même pas besoin d'être nocif. Le changement en lui-même peut suffire à mettre votre lapin sur ses nerfs.

Même des circonstances mineures et imperceptibles peuvent avoir un impact. Par exemple, le compagnon de cage de votre lapin est allé chez le vétérinaire, vous avez modifié vos horaires de travail ou vous avez trouvé un nouveau colocataire. Cela peut causer du stress chez les lapins, le rendant moins câlin envers vous.

Sons bruyants

Les lapins deviennent très anxieux lorsqu'ils sont effrayés et les bruits forts sont le coupable le plus courant. Les lapins ont des oreilles sensibles. Ce qui n'est pas bruyant pour vous peut être bruyant et pénible pour votre lapin.

Les lapins aux oreilles tombantes sont les plus sensibles. En raison de la conception de leurs oreilles, les boucles peuvent détecter plus d'activité ou des bruits plus doux. Cela les rend excellents pour repérer le danger, mais aussi pour réagir de manière excessive.

Un grand bruit de l'extérieur ou d'un voisin peut suffire à mettre votre lapin d'humeur anxieuse. Si cela semble soudainement hostile, réfléchissez aux sons – faibles ou forts – qui ont pu surprendre la créature.

Odeurs indésirables

Un lapin peut soudainement vous détester à cause d'une odeur. Les lapins sont conditionnés à ne pas aimer certaines odeurs, en particulier celles liées aux prédateurs communs, comme les chats et les chiens.

De même, ils peuvent associer les odeurs à de mauvaises expériences, comme la manipulation brutale d'un ancien propriétaire avec l'odeur d'un parfum spécifique. Le nez sensible d'un lapin peut le repousser des odeurs fortes.

Si votre lapin n'aime pas soudainement être manipulé, pensez à votre odeur. Avez-vous récemment manipulé un chat ou un chien ? Portez-vous une nouvelle lotion pour les mains? Avez-vous mis un parfum fort ?

Tenez compte des odeurs dans votre environnement. Peut-être que votre lapin associe l'odeur de la cuisine à un rassemblement bruyant. Peut-être que le nouveau désodorisant n'est pas d'accord avec le nez de votre lapin. Si vous pensez qu'une odeur cause du stress à votre lapin, envisagez de le déplacer dans un autre endroit.

Stress et anxiété

Les lapins obtiennent stressé facilement. C'est simplement leur nature en tant qu'animal de proie. Si, pour une raison quelconque, votre lapin est stressé, ne vous découragez pas lorsqu'il devient moins câlin. C'est une partie normale du comportement du lapin. Les chances sont, ils ont juste besoin de temps et d'espace.

Problèmes courants liés à la confiance des lapins

Un lapin effrayé revient souvent à la normale en un jour ou deux. Cependant, un lapin effrayé peut agir de différentes manières. Certaines réactions seront mineures et n'appelleront pas d'inquiétude. Cependant, d'autres réactions peuvent amener le lapin à vous blesser physiquement et à lui-même.

Le lapin s'enfuit quand je le caresse

Des lapins parfois n'aime pas être caressé. Cela se produit le plus souvent lorsqu'un lapin n'a pas été socialisé lorsqu'il était jeune. Si vous essayez de caresser un lapin non socialisé, il peut devenir effrayé et anxieux. La réaction la plus courante d'un lapin effrayé est de s'enfuir.

Les lapins peuvent se blesser en s'enfuyant. Par exemple, ils peuvent entrer en collision avec des objets qui sont dangereux pour eux. Ils peuvent se coincer entre des objets. Ou ils peuvent marcher sur des surfaces qui peuvent blesser leurs pieds.

Lorsque cela se produit, il est préférable de laisser votre lapin seul pour le moment. Permettez à votre animal de venir à vous selon ses propres conditions. Rétablissez progressivement votre confiance avec votre lapin avant d'essayer de le caresser.

Le lapin se fige quand je le caresse

À part la fugue, un courant réponse du lapin à la peur est glacial. Le gel s'accompagne souvent d'autres symptômes d'anxiété. Les yeux d'un lapin peuvent gonfler et se courber.

Tout comme la fugue, la congélation peut également être dangereuse pour les lapins, car elle signale des niveaux élevés de stress. Si les lapins sont exposés à un stress extrême plusieurs fois ou pendant de longues périodes, cela peut entraîner une détérioration de leur santé.

La solution à ce problème est similaire à lorsque votre lapin s'enfuit. Ne forcez pas l'affection physique sur un lapin. Au lieu de cela, construisez la confiance et le rapport. Laissez votre lapin s'approcher de vous plutôt que l'inverse.

Le lapin ne mange pas de ma main

Si un lapin arrête soudainement de manger dans votre main, ne vous inquiétez pas. Cela peut être causé par trois raisons, auxquelles il est facile de remédier :

  • Le lapin peut ne pas aimer la nourriture. Les lapins sont sensibles à la nourriture inconnue et peuvent être en détresse si leur nourriture normale est altérée en texture, odeur ou saveur. Cela peut les amener à se sentir en insécurité.
  • Le lapin peut ne pas aimer l'odeur de votre main.
  • Le lapin peut être dérouté par ses instincts. Les lapins ont un hiérarchie sociale dans leurs colonies et sont souvent protecteurs de la nourriture. En tant que tel, votre lapin peut ne pas vous considérer comme offrant des friandises, mais plutôt comme déclarant que vous possédez la friandise.

Un lapin qui arrête soudainement de manger de votre main n'est pas une cause de préoccupation. Donnez simplement à votre animal le temps de comprendre que :

  • La nourriture n'est pas dangereuse ou mauvaise, juste nouvelle.
  • L'odeur de votre main est acceptable et n'est pas une cause de stress.
  • Le lapin est autorisé à prendre la friandise sans répercussion de votre part.

Cependant, si votre lapin ne mange pas du tout, c'est plus grave. Dans ce cas, vous devez amener votre animal chez un vétérinaire.

Mon lapin saute hors de mes bras

Sauter hors de vos bras peut être la réaction la plus dangereuse d'un lapin anxieux. Les lapins ont des os délicats et des pattes puissantes. En tant que tels, les lapins en difficulté peuvent facilement se casser le cou, les pattes et le dos. La personne qui les manipule peut également recevoir un coup de pied rapide ou être griffée par des griffes acérées.

Lorsque le problème est récent, la meilleure approche est d'éviter de porter le lapin. Si vous devez transporter l'animal immédiatement, envisagez de l'attirer avec une friandise vers le nouvel endroit ou vers son porteur. Au fil du temps, votre lapin peut se calmer et vous permettre de le tenir. S'il refuse continuellement d'être tenu, vous pouvez tenter de l'entraîner :

  1. Commencez par vous asseoir par terre et placez le lapin sur vos genoux.
  2. Une fois qu'il s'y sentira bien, prenez le lapin dans vos bras.
  3. S'il a du mal, laissez-le partir et réessayez plus tard. Puisque vous êtes près du sol, une chute ne fera pas de mal au lapin.
  4. Après quelques séances d'entraînement, si le lapin accepte l'étreinte sans se battre, vous pouvez commencer à vous asseoir sur un canapé ou une chaise.
  5. Si le lapin ne réagit pas mal à la hauteur, vous pouvez essayer de vous tenir debout et de vous déplacer.
  6. Lorsque le lapin accepte cela, vous pouvez le tenir sans autre complication. Assurez-vous simplement de l'éloigner des environnements stressants ou des bruits forts, car un lapin effrayé peut essayer de sauter de toute façon, peu importe à quel point il est à l'aise avec vous.

Le lapin n'aime pas être manipulé

Les lapins, par défaut, n'aiment pas être manipulés. Ils doivent être conditionnés à faire confiance aux humains. La socialisation devrait avoir lieu avant qu'un lapin n'atteigne l'âge de six semaines. Pendant ce temps, les lapins doivent être habitués à la présence des humains. Les lapins de cet âge devraient également recevoir des animaux de compagnie et des câlins.

Si la socialisation ne se produit pas, un lapin deviendra distant et aura peur d'être manipulé. Les lapins peuvent toujours être socialisés après cela, mais cela demandera plus de temps et d'efforts. Voici quelques repères :

  • Avant de le porter, descendez au niveau du lapin. Laissez-le renifler vos mains.
  • Pour le porter, glissez une main sous son torse, et soutenez son derrière avec votre autre main.
  • Caresser un lapin sur son torse et son arrière-train peut le rendre plus confortable à porter.
  • Si un lapin se tortille, placez-le immédiatement sur le sol.
  • Ne placez jamais un lapin sur le dos, même si cela facilite la manipulation. Le lapin peut et va lutter. Il s'agit d'une réponse de proie, selon Biologie comportementale et neuronale, et provoque ainsi du stress chez le lapin.
  • Il ne faut jamais frotter ou tenir un lapin par la peau du cou. Il est largement considéré comme pénible et douloureux pour un lapin, selon le Journal of Applied Animal Welfare Science.

Comment amener votre lapin à vous faire confiance

Dans de rares cas, votre lapin stressé peut ne pas revenir à la normale en quelques jours. Cela peut avoir plusieurs raisons possibles :

  • Si vous avez accidentellement surpris votre lapin plus d'une fois, il peut vous considérer comme une menace.
  • Il peut ne pas être bien socialisé.
  • Si vous avez adopté un lapin qui a eu des propriétaires précédents, il peut présenter des problèmes de confiance, soit en raison du nouvel environnement ou de mauvaises expériences antérieures.

Parlez doucement

Votre lapin n'aime peut-être pas être près de vous, mais parler peut aider à combler l'écart. N'oubliez pas que les lapins ont une ouïe sensible et que les bruits forts peuvent facilement effrayer un lapin. Au lieu de cela, assurez-vous de toujours parler d'une manière douce et douce. Les lapins peuvent également capter le ton et les émotions, alors soyez toujours calme lorsque vous parlez.

Mettez-vous au niveau du sol

Les lapins sont petits et près du sol. De leur point de vue, vous n'êtes qu'une paire de pieds. En tant que tel, il est préférable de s'accroupir au sol lorsque vous parlez ou vous approchez de votre lapin. Cela peut l'aider à se sentir plus à l'aise et moins menacé. Vous ne serez pas établi comme une simple créature grande et dominatrice.

Observez votre lapin

Les lapins ont des personnalités uniques. La seule façon de découvrir leur personnalité est par l'observation. Déterminer où votre lapin aime passer son temps, quels jouets il préfère, sa nourriture préférée et les activités qu'il aime le plus peut être essentiel pour établir la confiance.

Lorsqu'un lapin n'aime pas être tenu, il est également préférable de le laisser tranquille. Au lieu de cela, demandez-lui de comprendre les choses par lui-même. Enquêter sur de nouveaux objets, sons et odeurs peut soulager l'anxiété d'un lapin.

Soyez conscient de l'angle mort d'un lapin

Comme la plupart des proies, les lapins ont des yeux situés sur les côtés de la tête. Cela leur donne un large champ de vision pour repérer les prédateurs de tous les côtés. Cependant, cela signifie qu'ils ont un angle mort directement devant leur visage. Si vous caressez votre lapin à cet endroit, vous pouvez l'effrayer. En tant que tel, il est préférable d'éviter cette zone et de s'en tenir à d'autres endroits.

Lien avec votre lapin

Créer des liens avec votre lapin est un excellent moyen de gagner sa confiance. Commencez par passer du temps avec lui dans une pièce privée et calme. Assurez-vous qu'il n'y a pas d'autres animaux ou personnes dans la pièce, afin que vous puissiez passer du temps de qualité. Vous pouvez également vous allonger sur le sol pour vous mettre à la hauteur de votre lapin.

Si votre lapin est toujours méfiant, essayez de profiter d'une tâche séparée tout en gardant le lapin à proximité. Il peut alors vous observer et devenir plus à l'aise avec votre présence. Faites cela plusieurs fois par jour.

Vous pouvez également créer des liens avec votre lapin en le caressant. Si un lapin vous permet de le nourrir à la main, donnez-lui une tape sur la tête. Lentement, le lapin s'habituera à vos contacts.

Répondez aux besoins de base de votre lapin

Certains lapins peuvent être plus câlins que d'autres, mais tous ont besoin des mêmes choses de base. Quelle que soit sa personnalité, votre lapin aura besoin de nourriture, d'eau et d'attention. Assurez-vous qu'il a un endroit sûr pour se reposer, suffisamment d'eau et une alimentation équilibrée.

Après cela, apprenez à connaître votre lapin et apprenez combien d'affection il préfère. Est-ce câlin ? Aime-t-il les simples animaux de compagnie ? Préfère-t-il s'asseoir sur vos genoux ou simplement jouer à proximité ? En veillant à ce que votre lapin se sente à l'aise et épanoui dans son environnement, il se sentira libre d'étendre son attention et d'apprendre à vous aimer.


Les lapins peuvent-ils changer de couleur soudainement ?

Les lapins changent fréquemment de couleur au cours de l'année. De plus, un bébé lapin peut changer de couleur plusieurs fois avant d'atteindre l'âge adulte. C'est le résultat de la mue de votre lapin et de son adaptation au changement de saison.

UNE le lapin est né sans fourrure. Il connaîtra sa première mue à l'âge de 4-5 mois. Les lapins perdent leur fourrure de bébé et développent un « poil immédiat ». Ce ne sera pas forcément de la même couleur que son manteau de bébé. Environ 3 mois après cela, le lapin muera à nouveau et fera pousser son pelage adulte.

Une fois qu'un lapin a son pelage adulte, il ne restera pas forcément de la même couleur. Les lapins muent tous les 3 mois. Cela coïncide avec le changement des saisons et maintient la température corporelle appropriée. UNE le lapin aura besoin d'un pelage plus épais en hiver qu'en été.

De plus, la fourrure d'un lapin peut changer de couleur pour sa protection. C'est plus fréquent chez les animaux sauvages que chez les animaux domestiques, mais cela s'applique à tous les lapins. C'est une réaction naturelle à l'exposition à la lumière. En été, un lapin profitera de plus de soleil et de journées plus longues. Cela déclenche une réponse dans le corps du lapin, favorisant la production de mélanine.

Un lapin aura une fourrure plus foncée pendant l'été. En hiver, à mesure que les jours raccourcissent, moins de mélanine est produite. Ceci, à son tour, signifie que le nouveau pelage d'un lapin manquera de pigmentation. Dans les climats enneigés, il est assez courant que la fourrure d'un lapin devienne complètement blanche.


Soyez averti lorsque nous avons des nouvelles, des cours ou des événements qui vous intéressent.

En entrant votre e-mail, vous acceptez de recevoir des communications de Penn State Extension. Consultez notre politique de confidentialité.

Merci pour votre soumission!

L'oiseau frappe continuellement la fenêtre

Des articles

Introduction pour BugMobile contre les espèces envahissantes

Vidéos

Campagnols

Gilets jaunes allemands

Des articles

Gestion des perchoirs urbains de corbeau en Pennsylvanie et dans le nord-est

Des articles

Le lapin de l'Est peut être trouvé dans les prairies et les zones arbustives de l'est et du centre-sud des États-Unis, du sud du Canada, de l'est du Mexique, de l'Amérique centrale et de l'Amérique du Sud la plus septentrionale. Il est abondant dans le Midwest de l'Amérique du Nord et a été trouvé au Nouveau-Mexique et en Arizona. Son aire de répartition s'est étendue vers le nord à mesure que les forêts étaient défrichées par les colons. [3] À l'origine, il n'a pas été trouvé en Nouvelle-Angleterre, mais il a été introduit et y rivalise maintenant pour l'habitat avec le lapin indigène de la Nouvelle-Angleterre. Il a également été introduit dans certaines parties de l'Oregon, de l'État de Washington et de la Colombie-Britannique. [4] Au milieu des années 1960, le lapin de l'Est a été introduit dans le nord de l'Italie, où il a affiché une expansion territoriale rapide et une augmentation de la densité de population. [5]

L'habitat optimal du lapin de l'Est comprend des zones herbeuses ouvertes, des clairières et de vieux champs supportant d'abondantes herbes et herbes vertes, avec des arbustes dans la zone ou des bordures pour se couvrir. [6] Les composants essentiels de l'habitat du lapin de l'Est sont une abondance de couverture d'évasion bien répartie (arbustes denses) entrecoupée de zones d'alimentation plus ouvertes telles que les prairies et les pâturages. [7] Paramètres d'habitat importants pour les lapins de l'Est chez le pin ponderosa, les espèces mixtes et le pinyon (Pinus spp.)-genévrier (Genévrier spp.) les forêts claires comprennent des débris ligneux, des sous-étages herbacés et arbustifs et des zones inégales. Typiquement, les lapins de l'Est occupent des habitats dans et autour des fermes, y compris les champs, les pâturages, les bois ouverts, les fourrés associés aux clôtures, les fourrés boisés, les lisières des forêts et les zones suburbaines avec une nourriture et un couvert adéquats. On les trouve également dans les marécages et les marais et évitent généralement les bois denses. On les trouve rarement dans les bois profonds. [3]

Le domaine vital du lapin de l'Est est à peu près circulaire dans les habitats uniformes. Les lapins de l'Est habitent généralement un domaine vital tout au long de leur vie, mais les changements de domaine vitaux en réponse aux changements de végétation et aux conditions météorologiques sont courants. [7] En Nouvelle-Angleterre, les domaines vitaux du lapin de l'Est sont en moyenne de 1,4 acre (0,57 hectare) pour les mâles adultes et de 1,2 acre (0,49 hectare) pour les femelles adultes, mais leur taille varie de 0,5 à 40 acres (0,20 à 16,19 hectares), selon la saison. , la qualité de l'habitat et l'individu. Les aires de répartition les plus étendues sont occupées par des mâles adultes pendant la saison de reproduction. Dans le sud-ouest du Wisconsin, les domaines vitaux des mâles adultes étaient en moyenne de 6,9 ​​acres (2,8 hectares) au printemps, sont passés à 10 acres (4,0 hectares) au début de l'été et ont diminué à 3,7 acres (1,5 hectare) à la fin de l'été. [8] L'activité quotidienne est généralement limitée à 10 à 20 % du domaine vital global. [7]

Dans le sud-est du Wisconsin, les domaines vitaux des mâles se chevauchaient jusqu'à 50 %, mais les domaines vitaux des femelles ne se chevauchaient pas de plus de 25 % et la défense réelle du domaine par les femelles n'avait lieu que dans la zone immédiate du nid. Les mâles se battent pour établir une hiérarchie de dominance et une priorité d'accouplement. [8]

Les lapins de l'Est se nourrissent dans des zones ouvertes et utilisent des tas de broussailles, des murs de pierre avec des arbustes autour d'eux, des plantes herbacées et arbustives et des terriers ou des tanières pour s'échapper, s'abriter et se reposer. La couverture ligneuse est extrêmement importante pour la survie et l'abondance des lapins de l'Est. [7] Les lapins de l'Est ne creusent pas leurs propres tanières (autres que les trous de nidification) mais utilisent des terriers creusés par d'autres espèces telles que les marmottes. [3] En hiver, lorsque les plantes à feuilles caduques sont nues, les lapins de l'Est se nourrissent dans un couvert moins sûr et parcourent de plus grandes distances. [7] Les lapins de l'Est utilisent probablement davantage la couverture ligneuse pendant l'hiver, en particulier dans les zones où la couverture est fournie par la végétation herbacée en été. [9] Dans les bois plats de pins rémanents de Floride, les lapins de l'Est utilisent un palmier à scie basse (Serenoa repens) des parcelles de couverture dans les zones herbeuses. [dix]

La plupart des nids sont construits dans les prairies (y compris les prairies de fauche). [7] Le nid est caché dans les herbes ou les mauvaises herbes. Les nids sont également construits dans les fourrés, les vergers et les bois broussailleux. [3] Dans la prairie d'herbes hautes du sud-est de l'Illinois, les nids de lapin de l'Est étaient plus communs dans les herbes des prairies non perturbées que dans les parcelles tondues ou fenaisonnées. Dans l'Iowa, la plupart des nids se trouvaient à moins de 70 yd (64 m) de broussailles dans une végétation herbacée d'au moins 4 pouces (10 cm) de hauteur. Les nids dans les champs de foin étaient dans la végétation de moins de 20 cm (8 po) de hauteur. La profondeur moyenne des trous de nidification est de 5 pouces (13 cm), la largeur moyenne de 5 pouces (13 cm) et la longueur moyenne de 7 pouces (18 cm). Le nid est tapissé d'herbe et de fourrure. [9] [11]

Le lapin de l'Est est trapu, [ citation requise ] d'apparence rouge-brun ou gris-brun, avec de grandes pattes postérieures, de longues oreilles et une courte queue blanche duveteuse. Son dessous de fourrure est blanc. Il y a une tache rouillée sur la queue. Son apparence diffère de celle d'un lièvre en ce qu'il a une coloration gris brunâtre autour de la tête et du cou. Le corps est de couleur plus claire avec un dessous blanc sur la queue. Il a de grands yeux bruns et de grandes oreilles pour voir et écouter le danger. En hiver, le pelage du lapin est plus gris que brun. Les kits développent la même coloration au bout de quelques semaines, mais ils ont aussi un blaze blanc qui descend le long de leur front ce marquage finit par disparaître. Ce lapin est de taille moyenne, mesurant de 36 à 48 cm (14 à 19 pouces) de longueur totale, y compris une petite queue de 5,3 cm en moyenne (2,1 pouces). [12] [13] Le poids peut aller de 1,8 à 4,4 lb (800 à 2 000 g), avec une moyenne d'environ 2,6 lb (1 200 g). La femelle a tendance à être plus lourde, bien que les sexes se chevauchent largement en taille. [14] [15] Il peut y avoir une légère variation dans la taille du corps des lapins orientaux, avec des poids semblant augmenter du sud au nord, conformément à la règle de Bergmann. Les spécimens adultes du Florida Museum of Natural History, collectés en Floride, ont un poids moyen de 2,244 lb (1018 g). [16] Pendant ce temps, 346 lapins adultes du Michigan avaient une masse moyenne de 3,186 lb (1 445 g). [17]

Le lapin de l'Est est un animal très territorial. Lorsqu'il est poursuivi, il court en zigzag, atteignant 18 mph (29 km/h). Le lapin préfère une zone où il peut se cacher rapidement mais être à l'air libre. Les forêts, les marécages, les fourrés, les buissons ou les zones ouvertes où un abri est à proximité sont des sites d'habitation optimaux pour cette espèce. Les lapins ne creusent pas de terriers, mais se reposent plutôt dans un former, une dépression peu profonde et grattée dans une touffe d'herbe ou sous les broussailles. Il peut utiliser les tanières des marmottes comme maison temporaire ou lors de fortes chutes de neige. [18]

Les lapins de l'Est se nourrissent crépusculaires à nocturnes, bien qu'ils passent généralement la majeure partie de la journée à se reposer dans des dépressions peu profondes sous un couvert végétal ou un autre abri, ils peuvent être vus à tout moment de la journée. [11] Les lapins de l'Est sont plus actifs lorsque la visibilité est limitée, comme les nuits pluvieuses ou brumeuses. [3] Les lapins de l'Est ne se déplacent généralement que sur de courtes distances, et ils peuvent rester assis très immobiles jusqu'à quelques heures à la fois. Les lapins de l'Est sont actifs toute l'année. [11]

Le début de la reproduction varie entre les populations et au sein des populations d'une année à l'autre. La saison de reproduction du lapin de l'Est commence plus tard avec des latitudes et des altitudes plus élevées. La température plutôt que le régime alimentaire a été suggérée comme facteur principal contrôlant le début de la reproduction, de nombreuses études corrélent le temps violent avec des retards dans le début de la reproduction. [19] En Nouvelle-Angleterre, la reproduction a lieu de mars à septembre. A New York, la saison de reproduction a lieu de février à septembre, dans le Connecticut de mi-mars à mi-septembre. En Alabama, la saison de reproduction commence en janvier. En Géorgie, la saison de reproduction dure neuf mois et au Texas, la reproduction a lieu toute l'année. [11] [19] Les populations dans l'Orégon occidental se reproduisent de fin janvier à début septembre. [19] L'accouplement est promiscuité. [3]

Le nid est un trou incliné creusé dans un sol meuble et tapissé de végétation et de fourrure blanche provenant du dessous de la mère. Les mesures moyennes sont : longueur 7,09 pouces (18 cm), largeur 4,9 pouces (12 cm) et profondeur 4,71 pouces (12 cm). [9] La période moyenne de gestation est de 28 jours, allant de 25 à 35 jours. [11] Les jeunes lapins de l'Est naissent avec un pelage très fin et sont aveugles. Leurs yeux commencent à s'ouvrir au bout de quatre à sept jours. Les jeunes commencent à sortir du nid pour de courts trajets de 12 à 16 jours et sont complètement sevrés et indépendants au bout de quatre à cinq semaines. [9] [20] Les portées se dispersent à environ sept semaines. Les femelles ne restent pas dans le nid avec les jeunes mais retournent à l'ouverture du nid pour allaiter, généralement deux fois par jour. [11] [20]

La maturité reproductive survient vers l'âge de deux à trois mois. La majorité des femelles se reproduisent d'abord au printemps suivant la naissance, mais 10 % à 36 % des femelles se reproduisent à l'état juvénile (c'est-à-dire l'été de l'année de leur naissance). [21] Males will mate with more than one female. Female rabbits can have one to seven litters of one to twelve young, called kits, in a year however, they average three to four litters per year, and the average number of kits is five. [13] In the southern states of the United States, female eastern cottontails have more litters per year (up to seven) but fewer young per litter. [11] [19] In New England female eastern cottontails have three or four litters per year. The annual productivity of females may be as high as 35 young. [11] [20]

The diet of eastern cottontails is varied and largely dependent on availability. Eastern cottontails eat vegetation almost exclusively arthropods have occasionally been found in pellets. [22] Some studies list as many as 70 [22] to 145 plant species in local diets. Food items include bark, twigs, leaves, fruit, buds, flowers, grass seeds, sedge fruits, and rush seeds. [9] There is a preference for small material: branches, twigs, and stems up to 0.25 in (0.64 cm). Leporids including eastern cottontails are coprophagous, producing two types of fecal pellets, one of which is consumed. The redigestion of pellets greatly increases the nutritional value of dietary items. [9] [11]

In summer, eastern cottontails consume tender green herbaceous vegetation when it is available. In many areas Kentucky bluegrass (Poa pratense) and Canada bluegrass (P. compressa) are important dietary components. [19] Other favored species include clovers (Trifolium spp.) and crabgrasses (Digitaria spp.). [6] In Connecticut important summer foods include clovers, alfalfa, timothy (Phleum pratense), bluegrasses (Poa spp.), quackgrass (Elytrigia repens), crabgrasses, redtop (Agrostis alba), ragweed (Ambrosia psilostachya), goldenrods (Solidago spp.), plantains (Plantago spp.), chickweed (Médias Stellaria), and dandelion (Taraxacum officinale). Eastern cottontails also consume many domestic crops. [3]

During the dormant season, or when green vegetation is covered with snow, eastern cottontails consume twigs, buds, and bark of woody vegetation. [6] In Connecticut, important winter foods include gray birch (Betula populifolia), red maple, and smooth sumac (Rhus glabra). [22]

In Kansas, the largest cause of mortality of radiotracked eastern cottontails was predation (43%), followed by deaths due to the research process (19%), and tularemia (18%). [23] A major cause of eastern cottontail mortality is collision with automobiles. In Missouri, it was estimated that ten eastern cottontails are killed annually per mile of road. The peak period of highway mortality is in spring (March through May) roadside vegetation greens up before adjacent fields and is highly attractive to eastern cottontails. [21]

Annual adult survival is estimated at 20%. Average longevity is 15 months in the wild the longest-lived wild individual on record was five years old. Captive eastern cottontails have lived to at least nine years of age. [11]

Eastern cottontails are hosts to fleas, ticks, lice, cestodes, nematodes, trematodes, gray flesh fly larvae, botfly larvae, tularemia, shopes fibroma, torticollis, and cutaneous streptothricosis. [3] Further summary of diseases and pests is available. [9]

Predators Edit

The eastern cottontail has to contend with many predators, both natural and introduced. Due to their often large populations in Eastern North America, they form a major component of several predators' diets. Major predators of eastern cottontail include domestic cats and dogs, foxes (Vulpes et Urocyon spp.), coyote (C. latrans), bobcat (Lynx rufus), weasels (Mustela spp.), raccoon (Procyon lotor), mink (M. vison), great horned owl (Bubon virginien), barred owl (Strix varia), hawks (principally Buteo spp.), corvids (Corvus spp.), and snakes. [3]

Predators that take nestlings include raccoon, badger (Taxidea taxus), skunks (Mephitis et Spilogale spp.), and Virginia opossum (Didelphis virginiana). [21] In central Missouri, eastern cottontails comprised the majority of biomass in the diet of red-tailed hawks (Buteo jamaicensis) during the nesting season. In Pennsylvania, the chief predator of eastern cottontails is the great horned owl. [21] In the Southwest cottontails including eastern cottontail comprise 7 to 25% of the diets of northern goshawk (Accipiter gentilis). In Texas, eastern cottontails are preyed on by coyotes more heavily in early spring and in fall than in summer or winter. In southwestern North Dakota, cottontails (both eastern and desert cottontail Sylvilagus auduboni) were major prey items in the diets of bobcats. [24]

Juvenile eastern cottontails are rare in the diet of short-eared owls (Asio flammeus). Trace amounts of eastern cottontail remains have been detected in black bear (Ursus américain) scat. [25]


A rabbit's lifespan is influenced by breed, living conditions and healthcare but the average lifespan is likely to be around 8 to 9 years. It can be helpful to think of one year in a rabbit's life as ten years in a human's life, so an 8 year old rabbit could be thought of as approximately 80 years old in human terms. As with humans, improvements in rabbit medicine and healthcare are enabling rabbits to reach very old age, in some cases as much as 12 years old, or 120 in human terms.

Once other factors such as breed, neutering/spaying, living conditions and healthcare have been factored out, age is probably the greatest influence on a rabbit's behaviour. While all rabbits have different personalities and may mature at different rates, this article aims to give a rough overview of the different lifestages of a rabbit.

0 - 3 months old: Babyhood

Baby rabbits, or 'kits', are born hairless and with closed eyes. They are completely dependent on their mother, who usually feeds them once a day at most. Their eyes open at around 10 days and they continue to nurse on their mother's very rich milk until weaning at around 3 to 4 weeks old, when they also start to move around and 'walk'. Baby rabbits should be kept with their mother until they are at least 6 weeks old, preferably 8 weeks old. Sudden changes in diet at this age may well lead to enteritis which is usually fatal and baby rabbits should always have access to fresh grass or hay and water, as well as dry food.

A rabbit's behaviour at this age is lively and playful and regular handling from the age of 4 or 5 weeks is important to socialise the rabbit. Baby rabbits should be checked frequently for potential health problems as this is a particularly vulnerable age for them. Regrettably, this is also the 'cute' phase when many are purchased on impulse.

3 - 6 months old: Adolescence

Male rabbits tend to reach sexual maturity at around 3 to 4 months old and females are a little later at around 5 to 6 months old. This is nearly always accompanied by a marked change in behaviour, one which often leads to owners giving up their rabbits on the grounds of 'aggressive' behaviour. Male rabbits will often spray urine as a sign of courtship, circle your feet and mount them. Female rabbits tend to become very territorial over their personal space and may growl or lunge at you. They may also start to go through phantom pregnancies, where they pull hair from their tummy to line a nest. All this behaviour is distressing for rabbits, as well as their owners, but happily has a very simple solution. Both males and females can be neutered / spayed as soon as they reach sexual maturity and this very often virtually eradicates the troublesome behaviour.

6 months - 1 year: Teenagers

Once rabbits have been de-sexed, they tend to exercise less and put on weight easier and we should begin to limit their dry food to about an eggcup a day. At this age, rabbits are still fully maturing and 'filling out' and if a rabbit has hereditary dental problems they are likely to become apparent at this age, so set good habits young and ensure that their diet is at least 80% good quality hay or grass.

At this age, rabbits can be a little moody and less inclined to socialise with us. They are trying to figure out their place in the hierarchy, whether this is with another rabbit or rabbits, other pets or with you. Be patient with them and don't take it personally - just think of them as teenagers!

1 - 3 years: Young Adulthood

This is probably the most active phase of a rabbit's life. They require plenty of exercise, preferably in a secure free roaming environment, and will often 'binky' (jump in the air and race around) to let off excess energy. They like to dig, chew and explore and for house rabbit owners this can be a trying time! Give them lots of attention, play with them and offer them plenty of toys, chewsticks, digging boxes and so on.

3 - 5 years old: Middle Age

At this age rabbits tend to slow down a little, sleep more and be generally less active. They may also become more and more affectionate, particularly house rabbits who live closely with their owners. Their level of trust in us has built up to the extent that they feel completely safe and secure in their home and able to truly relax and take it easy. A very happy, peaceful time in a rabbit's life (health problems excluded).

5 - 7 years old: Late Middle Age

Age related health problems such as arthritis may start to creep in and a greater level of care is usually required. Rabbits may require help with keeping their bottoms clean, their dewlaps clean and dry and may be more at risk of sore hocks due to a generally lower level of motility. Regular healthchecks are important and you may find yourself subconsciously bracing for bad news. Even very well cared for rabbits may develop tumours, respiratory problems, kidney failure and so on which is ultimately fatal. Just as with humans, their bodies start to wear out.

7 - 9 years old: Old Age

Many rabbits can still be quite active at this age while others may slow right down to the point where they will need a different litter tray or access routes through their enclosures, due to an inability or disinclination to hop or jump. A large proportion of rabbits at this age may be dealing with chronic illness and require regular medication and/or care. This often leads to a very close bond between rabbit and owner and it is truly a privilege to care for a rabbit in its twilight years as so few of them make it this far due to poor care. Rabbits of this age put a huge amount of trust in their owners.

It is perhaps one of the ironies of living with rabbits that the older they are and the more we are required to care for them, the more we love them. Losing a rabbit at any age is hard, but despite the satisfaction of knowing you have given a rabbit the longest possible lifespan, the pain of losing them at a very old age is all the harder to cope with due to the very close bond which has formed.


Contenu

Male rabbits are called bucks females are called Est-ce que. An older term for an adult rabbit used until 18c. est coney (derived ultimately from the Latin cuniculus), tandis que lapin once referred only to the young animals. [2] Another term for a young rabbit is lapin, though this term is often applied informally (particularly by children) to rabbits generally, especially domestic ones. More recently, the term trousse ou kitten has been used to refer to a young rabbit.

A group of rabbits is known as a colonie ou nest (or, occasionally, a warren, though this more commonly refers to where the rabbits live). [3] A group of baby rabbits produced from a single mating is referred to as a litter [4] and a group of domestic rabbits living together is sometimes called a troupeau. [5]

The word rabbit itself derives from Middle English "rabet", a borrowing from Walloon "robète" which was a diminuitive of French or Middle Dutch "robbe". [6]

Rabbits and hares were formerly classified in the order Rodentia (rodent) until 1912, when they were moved into a new order, Lagomorpha (which also includes pikas). Below are some of the genera and species of the rabbit.

Brachylagus Idahoensis
Pygmy rabbit

Nesolagus netscheri
Sumatran Striped Rabbit
(Model)

Oryctolagus cuniculus
European rabbit
(Feral Tasmanian specimen)

Pentalagus furnessi
Amami rabbit
(Taxidermy specimen)

Romerolagus diazi
Volcano rabbit
(Taxidermy specimen)

Sylvilagus aquaticus
Swamp rabbit
(Juvenile)

Sylvilagus audubonii
Desert cottontail

Sylvilagus bachmani
Brush rabbit

Sylvilagus brasiliensis
Tapeti
(Taxidermy specimen)

Sylvilagus palustris
hefneri

Lower Keys
marsh rabbit

    Genre Brachylagus
      , Brachylagus idahoensis
      , Bunolagus monticularis
      , Nesolagus netscheri , Nesolagus timminsi
      , Oryctolagus cuniculus
      , Pentalagus furnessi
      , Poelagus marjorita
      , Romerolagus diazi
      , Sylvilagus aquaticus , Sylvilagus audubonii , Sylvilagus bachmani , Sylvilagus brasiliensis , Sylvilagus cunicularis , Sylvilagus dicei , Sylvilagus floridanus , Sylvilagus graysoni , Sylvilagus insonus , Sylvilagus mansuetus , Sylvilagus nuttallii , Sylvilagus palustris , Sylvilagus transitionalis

    Differences from hares

    Hares are precocial, born relatively mature and mobile with hair and good vision, while rabbits are altricial, born hairless and blind, and requiring closer care. Hares (and cottontail rabbits) live a relatively solitary life in a simple nest above the ground, while most rabbits live in social groups in burrows or warrens. Hares are generally larger than rabbits, with ears that are more elongated, and with hind legs that are larger and longer. Hares have not been domesticated, while descendants of the European rabbit are commonly bred as livestock and kept as pets.

    Domestication

    Rabbits have long been domesticated. Beginning in the Middle Ages, the European rabbit has been widely kept as livestock, starting in ancient Rome. Selective breeding has generated a wide variety of rabbit breeds, of which many (since the early 19th century) are also kept as pets. Some strains of rabbit have been bred specifically as research subjects.

    As livestock, rabbits are bred for their meat and fur. The earliest breeds were important sources of meat, and so became larger than wild rabbits, but domestic rabbits in modern times range in size from dwarf to giant. Rabbit fur, prized for its softness, can be found in a broad range of coat colors and patterns, as well as lengths. The Angora rabbit breed, for example, was developed for its long, silky fur, which is often hand-spun into yarn. Other domestic rabbit breeds have been developed primarily for the commercial fur trade, including the Rex, which has a short plush coat.

    Évolution

    Because the rabbit's epiglottis is engaged over the soft palate except when swallowing, the rabbit is an obligate nasal breather [ contradictoire ] . Rabbits have two sets of incisor teeth, one behind the other. This way they can be distinguished from rodents, with which they are often confused. [7] Carl Linnaeus originally grouped rabbits and rodents under the class Glires later, they were separated as the scientific consensus is that many of their similarities were a result of convergent evolution. However, recent DNA analysis and the discovery of a common ancestor has supported the view that they faire share a common lineage, and thus rabbits and rodents are now often referred to together as members of the superorder Glires. [8]

    Morphologie

    Since speed and agility are a rabbit's main defenses against predators (including the swift fox), rabbits have large hind leg bones and well developed musculature. Though plantigrade at rest, rabbits are on their toes while running, assuming a more digitigrade form. Rabbits use their strong claws for digging and (along with their teeth) for defense. [9] Each front foot has four toes plus a dewclaw. Each hind foot has four toes (but no dewclaw). [dix]

    Most wild rabbits (especially compared to hares) have relatively full, egg-shaped bodies. The soft coat of the wild rabbit is agouti in coloration (or, rarely, melanistic), which aids in camouflage. The tail of the rabbit (with the exception of the cottontail species) is dark on top and white below. Cottontails have white on the top of their tails. [11]

    As a result of the position of the eyes in its skull, the rabbit has a field of vision that encompasses nearly 360 degrees, with just a small blind spot at the bridge of the nose. [12]

    Hind limb elements

    The anatomy of rabbits' hind limbs are structurally similar to that of other land mammals and contribute to their specialized form of locomotion. The bones of the hind limbs consist of long bones (the femur, tibia, fibula, and phalanges) as well as short bones (the tarsals). These bones are created through endochondral ossification during development. Like most land mammals, the round head of the femur articulates with the acetabulum of the ox coxae. The femur articulates with the tibia, but not the fibula, which is fused to the tibia. The tibia and fibula articulate with the tarsals of the pes, commonly called the foot. The hind limbs of the rabbit are longer than the front limbs. This allows them to produce their hopping form of locomotion. Longer hind limbs are more capable of producing faster speeds. Hares, which have longer legs than cottontail rabbits, are able to move considerably faster. [13] Rabbits stay just on their toes when moving this is called Digitigrade locomotion. The hind feet have four long toes that allow for this and are webbed to prevent them from spreading when hopping. [14] Rabbits do not have paw pads on their feet like most other animals that use digitigrade locomotion. Instead, they have coarse compressed hair that offers protection. [15]

    Musculature

    Rabbits have muscled hind legs that allow for maximum force, maneuverability, and acceleration that is divided into three main parts foot, thigh, and leg. The hind limbs of a rabbit are an exaggerated feature, that are much longer than the forelimbs providing more force. Rabbits run on their toes to gain the optimal stride during locomotion. The force put out by the hind limbs is contributed to both the structural anatomy of the fusion tibia and fibula, and muscular features. [16] Bone formation and removal, from a cellular standpoint, is directly correlated to hind limb muscles. Action pressure from muscles creates force that is then distributed through the skeletal structures. Rabbits that generate less force, putting less stress on bones are more prone to osteoporosis due to bone rarefaction. [17] In rabbits, the more fibers in a muscle, the more resistant to fatigue. For example, hares have a greater resistance to fatigue than cottontails. The muscles of rabbit's hind limbs can be classified into four main categories: hamstrings, quadriceps, dorsiflexors, or plantar flexors. The quadriceps muscles are in charge of force production when jumping. Complementing these muscles are the hamstrings which aid in short bursts of action. These muscles play off of one another in the same way as the plantar flexors and dorsiflexors, contributing to the generation and actions associated with force. [18]

    Within the order lagomorphs, the ears are utilized to detect and avoid predators. In the family Leporidae, the ears are typically longer than they are wide. For example, in black tailed jack rabbits, their long ears cover a greater surface area relative to their body size that allow them to detect predators from far away. Contrasted to cotton tailed rabbits, their ears are smaller and shorter, requiring predators to be closer to detect them before they can flee. Evolution has favored rabbits having shorter ears so the larger surface area does not cause them to lose heat in more temperate regions. The opposite can be seen in rabbits that live in hotter climates, mainly because they possess longer ears that have a larger surface area that help with dispersion of heat as well as the theory that sound does not travel well in more arid air, opposed to cooler air. Therefore, longer ears are meant to aid the organism in detecting predators sooner rather than later in warmer temperatures. [19] The rabbit is characterized by its shorter ears while hares are characterized by their longer ears. [20] Rabbits' ears are an important structure to aid thermoregulation and detect predators due to how the outer, middle, and inner ear muscles coordinate with one another. The ear muscles also aid in maintaining balance and movement when fleeing predators. [21]

    The auricle, also known as the pinna, is a rabbit's outer ear. [22] The rabbit's pinnae represent a fair part of the body surface area. It is theorized that the ears aid in dispersion of heat at temperatures above 30 °C with rabbits in warmer climates having longer pinnae due to this. Another theory is that the ears function as shock absorbers that could aid and stabilize rabbit's vision when fleeing predators, but this has typically only been seen in hares. [23] The rest of the outer ear has bent canals that lead to the eardrum or tympanic membrane. [24]

    The middle ear is filled with three bones called ossicles and is separated by the outer eardrum in the back of the rabbit's skull. The three ossicles are called hammer, anvil, and stirrup and act to decrease sound before it hits the inner ear. In general, the ossicles act as a barrier to the inner ear for sound energy. [24]

    Inner ear fluid called endolymph receives the sound energy. After receiving the energy, later within the inner ear there are two parts: the cochlea that utilizes sound waves from the ossicles and the vestibular apparatus that manages the rabbit's position in regards to movement. Within the cochlea there is a basilar membrane that contains sensory hair structures utilized to send nerve signals to the brain so it can recognize different sound frequencies. Within the vestibular apparatus the rabbit possesses three semicircular canals to help detect angular motion. [24]

    Thermorégulation

    Thermoregulation is the process that an organism utilizes to maintain an optimal body temperature independent of external conditions. [25] This process is carried out by the pinnae which takes up most of the rabbit's body surface and contain a vascular network and arteriovenous shunts. [26] In a rabbit, the optimal body temperature is around 38.5–40℃. [27] If their body temperature exceeds or does not meet this optimal temperature, the rabbit must return to homeostasis. Homeostasis of body temperature is maintained by the use of their large, highly vascularized ears that are able to change the amount of blood flow that passes through the ears.

    Constriction and dilation of blood vessels in the ears are used to control the core body temperature of a rabbit. If the core temperature exceeds its optimal temperature greatly, blood flow is constricted to limit the amount of blood going through the vessels. With this constriction, there is only a limited amount of blood that is passing through the ears where ambient heat would be able to heat the blood that is flowing through the ears and therefore, increasing the body temperature. Constriction is also used when the ambient temperature is much lower than that of the rabbit's core body temperature. When the ears are constricted it again limits blood flow through the ears to conserve the optimal body temperature of the rabbit. If the ambient temperature is either 15 degrees above or below the optimal body temperature, the blood vessels will dilate. With the blood vessels being enlarged, the blood is able to pass through the large surface area which causes it to either heat or cool down.

    During the summer, the rabbit has the capability to stretch its pinnae which allows for greater surface area and increase heat dissipation. In the winter, the rabbit does the opposite and folds its ears in order to decrease its surface area to the ambient air which would decrease their body temperature.

    The jackrabbit has the largest ears within the Oryctolagus cuniculus grouper. Their ears contribute to 17% of their total body surface area. Their large pinna were evolved to maintain homeostasis while in the extreme temperatures of the desert.

    Système respiratoire

    The rabbit's nasal cavity lies dorsal to the oral cavity, and the two compartments are separated by the hard and soft palate. [28] The nasal cavity itself is separated into a left and right side by a cartilage barrier, and it is covered in fine hairs that trap dust before it can enter the respiratory tract. [29] [28] As the rabbit breathes, air flows in through the nostrils along the alar folds. From there, the air moves into the nasal cavity, also known as the nasopharynx, down through the trachea, through the larynx, and into the lungs. [29] [30] The larynx functions as the rabbit's voice box, which enables it to produce a wide variety of sounds. [29] The trachea is a long tube embedded with cartilaginous rings that prevent the tube from collapsing as air moves in and out of the lungs. The trachea then splits into a left and right bronchus, which meet the lungs at a structure called the hilum. From there, the bronchi split into progressively more narrow and numerous branches. The bronchi branch into bronchioles, into respiratory bronchioles, and ultimately terminate at the alveolar ducts. The branching that is typically found in rabbit lungs is a clear example of monopodial branching, in which smaller branches divide out laterally from a larger central branch. [31]

    Rabbits breathe primarily [ contradictoire ] through their noses due to the fact that the epiglottis is fixed to the backmost portion of the soft palate. [30] Within the oral cavity, a layer of tissue sits over the opening of the glottis, which blocks airflow from the oral cavity to the trachea. [28] The epiglottis functions to prevent the rabbit from aspirating on its food. Further, the presence of a soft and hard palate allow the rabbit to breathe through its nose while it feeds. [29]

    Rabbits lungs are divided into four lobes: the cranial, middle, caudal, and accessory lobes. The right lung is made up of all four lobes, while the left lung only has two: the cranial and caudal lobes. [31] In order to provide space for the heart, the left cranial lobe of the lungs is significantly smaller than that of the right. [28] The diaphragm is a muscular structure that lies caudal to the lungs and contracts to facilitate respiration. [28] [30]

    Digestion

    Rabbits are herbivores that feed by grazing on grass, forbs, and leafy weeds. In consequence, their diet contains large amounts of cellulose, which is hard to digest. Rabbits solve this problem via a form of hindgut fermentation. They pass two distinct types of feces: hard droppings and soft black viscous pellets, the latter of which are known as caecotrophs or "night droppings" [32] and are immediately eaten (a behaviour known as coprophagy). Rabbits reingest their own droppings (rather than chewing the cud as do cows and numerous other herbivores) to digest their food further and extract sufficient nutrients. [33]

    Rabbits graze heavily and rapidly for roughly the first half-hour of a grazing period (usually in the late afternoon), followed by about half an hour of more selective feeding. [ citation requise ] In this time, the rabbit will also excrete many hard fecal pellets, being waste pellets that will not be reingested. [ citation requise ] If the environment is relatively non-threatening, the rabbit will remain outdoors for many hours, grazing at intervals. [ citation requise ] While out of the burrow, the rabbit will occasionally reingest its soft, partially digested pellets this is rarely observed, since the pellets are reingested as they are produced. [ citation requise ]

    Hard pellets are made up of hay-like fragments of plant cuticle and stalk, being the final waste product after redigestion of soft pellets. These are only released outside the burrow and are not reingested. Soft pellets are usually produced several hours after grazing, after the hard pellets have all been excreted. [ citation requise ] They are made up of micro-organisms and undigested plant cell walls. [ citation requise ]

    Rabbits are hindgut digesters. This means that most of their digestion takes place in their large intestine and cecum. In rabbits, the cecum is about 10 times bigger than the stomach and it along with the large intestine makes up roughly 40% of the rabbit's digestive tract. [34] The unique musculature of the cecum allows the intestinal tract of the rabbit to separate fibrous material from more digestible material the fibrous material is passed as feces, while the more nutritious material is encased in a mucous lining as a cecotrope. Cecotropes, sometimes called "night feces", are high in minerals, vitamins and proteins that are necessary to the rabbit's health. Rabbits eat these to meet their nutritional requirements the mucous coating allows the nutrients to pass through the acidic stomach for digestion in the intestines. This process allows rabbits to extract the necessary nutrients from their food. [35]

    The chewed plant material collects in the large cecum, a secondary chamber between the large and small intestine containing large quantities of symbiotic bacteria that help with the digestion of cellulose and also produce certain B vitamins. The pellets are about 56% bacteria by dry weight, largely accounting for the pellets being 24.4% protein on average. The soft feces form here and contain up to five times the vitamins of hard feces. After being excreted, they are eaten whole by the rabbit and redigested in a special part of the stomach. The pellets remain intact for up to six hours in the stomach the bacteria within continue to digest the plant carbohydrates. This double-digestion process enables rabbits to use nutrients that they may have missed during the first passage through the gut, as well as the nutrients formed by the microbial activity and thus ensures that maximum nutrition is derived from the food they eat. [11] This process serves the same purpose in the rabbit as rumination does in cattle and sheep. [36]

    Because rabbits cannot vomit, [37] if buildup occurs within the intestines (due often to a diet with insufficient fibre), [38] intestinal blockage can occur. [39]

    La reproduction

    The adult male reproductive system forms the same as most mammals with the seminiferous tubular compartment containing the Sertoli cells and an adluminal compartment that contains the Leydig cells. [40] The Leydig cells produce testosterone, which maintains libido [40] and creates secondary sex characteristics such as the genital tubercle and penis. The Sertoli cells triggers the production of Anti-Müllerian duct hormone, which absorbs the Müllerian duct. In an adult male rabbit, the sheath of the penis is cylinder-like and can be extruded as early as two months of age. [41] The scrotal sacs lay lateral to the penis and contain epididymal fat pads which protect the testes. Between 10 and 14 weeks, the testes descend and are able to retract into the pelvic cavity in order to thermoregulate. [41] Furthermore, the secondary sex characteristics, such as the testes, are complex and secrete many compounds. These compounds includes fructose, citric acid, minerals, and a uniquely high amount of catalase. [40]

    The adult female reproductive tract is bipartite, which prevents an embryo from translocating between uteri. [42] The two uterine horns communicate to two cervixes and forms one vaginal canal. Along with being bipartite, the female rabbit does not go through an estrus cycle, which causes mating induced ovulation. [41]

    The average female rabbit becomes sexually mature at 3 to 8 months of age and can conceive at any time of the year for the duration of her life. However, egg and sperm production can begin to decline after three years. [40] During mating, the male rabbit will mount the female rabbit from behind and insert his penis into the female and make rapid pelvic hip thrusts. The encounter lasts only 20–40 seconds and after, the male will throw himself backwards off the female. [43]

    The rabbit gestation period is short and ranges from 28 to 36 days with an average period of 31 days. A longer gestation period will generally yield a smaller litter while shorter gestation periods will give birth to a larger litter. The size of a single litter can range from four to 12 kits allowing a female to deliver up to 60 new kits a year. After birth, the female can become pregnant again as early as the next day. [41]

    The mortality rates of embryos are high in rabbits and can be due to infection, trauma, poor nutrition and environmental stress so a high fertility rate is necessary to counter this. [41]

    Dormir

    Rabbits may appear to be crepuscular, but their natural inclination is toward nocturnal activity. [44] In 2011, the average sleep time of a rabbit in captivity was calculated at 8.4 hours per day. [45] As with other prey animals, rabbits often sleep with their eyes open, so that sudden movements will awaken the rabbit to respond to potential danger. [46]

    Maladies

    In addition to being at risk of disease from common pathogens such as Bordetella bronchiseptica et Escherichia coli, rabbits can contract the virulent, species-specific viruses RHD ("rabbit hemorrhagic disease", a form of calicivirus) [47] or myxomatosis. Among the parasites that infect rabbits are tapeworms (such as Taenia serialis), external parasites (including fleas and mites), coccidia species, and Toxoplasma gondii. [48] [49] Domesticated rabbits with a diet lacking in high fiber sources, such as hay and grass, are susceptible to potentially lethal gastrointestinal stasis. [50] Rabbits and hares are almost never found to be infected with rabies and have not been known to transmit rabies to humans. [51]

    Encephalitozoon cuniculi, an obligate intracellular parasite is also capable of infecting many mammals including rabbits.

    Rabbits are prey animals and are therefore constantly aware of their surroundings. For instance, in Mediterranean Europe, rabbits are the main prey of red foxes, badgers, and Iberian lynxes. [52] If confronted by a potential threat, a rabbit may freeze and observe then warn others in the warren with powerful thumps on the ground. Rabbits have a remarkably wide field of vision, and a good deal of it is devoted to overhead scanning. [53] They survive predation by burrowing, hopping away in a zig-zag motion, and, if captured, delivering powerful kicks with their hind legs. Their strong teeth allow them to eat and to bite in order to escape a struggle. [54] The longest-lived rabbit on record, a domesticated European rabbit living in Tasmania, died at age 18. [55] The lifespan of wild rabbits is much shorter the average longevity of an eastern cottontail, for instance, is less than one year. [56]

    Habitat and range

    Rabbit habitats include meadows, woods, forests, grasslands, deserts and wetlands. [57] Rabbits live in groups, and the best known species, the European rabbit, lives in burrows, or rabbit holes. A group of burrows is called a warren. [57]

    More than half the world's rabbit population resides in North America. [57] They are also native to southwestern Europe, Southeast Asia, Sumatra, some islands of Japan, and in parts of Africa and South America. They are not naturally found in most of Eurasia, where a number of species of hares are present. Rabbits first entered South America relatively recently, as part of the Great American Interchange. Much of the continent has just one species of rabbit, the tapeti, while most of South America's southern cone is without rabbits.

    The European rabbit has been introduced to many places around the world. [11]

    Environmental problems

    Rabbits have been a source of environmental problems when introduced into the wild by humans. As a result of their appetites, and the rate at which they breed, feral rabbit depredation can be problematic for agriculture. Gassing [ disambiguation needed ] , barriers (fences), shooting, snaring, and ferreting have been used to control rabbit populations, but the most effective measures are diseases such as myxomatosis (myxo ou mixi, colloquially) and calicivirus. In Europe, where rabbits are farmed on a large scale, they are protected against myxomatosis and calicivirus with a genetically modified virus. The virus was developed in Spain, and is beneficial to rabbit farmers. If it were to make its way into wild populations in areas such as Australia, it could create a population boom, as those diseases are the most serious threats to rabbit survival. Rabbits in Australia and New Zealand are considered to be such a pest that land owners are legally obliged to control them. [61] [62]

    In some areas, wild rabbits and hares are hunted for their meat, a lean source of high quality protein. [63] In the wild, such hunting is accomplished with the aid of trained falcons, ferrets, or dogs, as well as with snares or other traps, and rifles. A caught rabbit may be dispatched with a sharp blow to the back of its head, a practice from which the term rabbit punch is derived.

    Wild leporids comprise a small portion of global rabbit-meat consumption. Domesticated descendants of the European rabbit (Oryctolagus cuniculus) that are bred and kept as livestock (a practice called cuniculture) account for the estimated 200 million tons of rabbit meat produced annually. [64] Approximately 1.2 billion rabbits are slaughtered each year for meat worldwide. [65] In 1994, the countries with the highest consumption per capita of rabbit meat were Malta with 8.89 kg (19 lb 10 oz), Italy with 5.71 kg (12 lb 9 oz), and Cyprus with 4.37 kg (9 lb 10 oz), falling to 0.03 kg (1 oz) in Japan. The figure for the United States was 0.14 kg (5 oz) per capita. The largest producers of rabbit meat in 1994 were China, Russia, Italy, France, and Spain. [66] Rabbit meat was once a common commodity in Sydney, Australia, but declined after the myxomatosis virus was intentionally introduced to control the exploding population of feral rabbits in the area.

    In the United Kingdom, fresh rabbit is sold in butcher shops and markets, and some supermarkets sell frozen rabbit meat. At farmers markets there, including the famous Borough Market in London, rabbit carcasses are sometimes displayed hanging, unbutchered (in the traditional style), next to braces of pheasant or other small game. Rabbit meat is a feature of Moroccan cuisine, where it is cooked in a tajine with "raisins and grilled almonds added a few minutes before serving". [67] In China, rabbit meat is particularly popular in Sichuan cuisine, with its stewed rabbit, spicy diced rabbit, BBQ-style rabbit, and even spicy rabbit heads, which have been compared to spicy duck neck. [64] Rabbit meat is comparatively unpopular elsewhere in the Asia-Pacific.

    An extremely rare infection associated with rabbits-as-food is tularemia (also known as rabbit fever), which may be contracted from an infected rabbit. [68] Hunters are at higher risk for tularemia because of the potential for inhaling the bacteria during the skinning process.

    In addition to their meat, rabbits are used for their wool, fur, and pelts, as well as their nitrogen-rich manure and their high-protein milk. [69] Production industries have developed domesticated rabbit breeds (such as the well-known Angora rabbit) to efficiently fill these needs.

    Rabbits are often used as a symbol of fertility or rebirth, and have long been associated with spring and Easter as the Easter Bunny. The species' role as a prey animal with few defenses evokes vulnerability and innocence, and in folklore and modern children's stories, rabbits often appear as sympathetic characters, able to connect easily with youth of all kinds (for example, the Velveteen Rabbit, or Thumper in Bambi).

    With its reputation as a prolific breeder, the rabbit juxtaposes sexuality with innocence, as in the Playboy Bunny. The rabbit (as a swift prey animal) is also known for its speed, agility, and endurance, symbolized (for example) by the marketing icons the Energizer Bunny and the Duracell Bunny.

    Folklore

    The rabbit often appears in folklore as the trickster archetype, as he uses his cunning to outwit his enemies.


    Rabbits in Laboratories

    Rabbits are frequent victims of animal experimenters because they are mild-tempered and easy to handle, confine, and breed—more than 161,000 of them are abused in U.S. laboratories every year.

    Despite the availability of more modern, humane, and effective alternatives, rabbits are still tormented in the notorious Draize eye irritancy test, in which cosmetics, dishwashing liquid, drain cleaner, and other substances are dripped into the animals’ eyes, often causing redness, swelling, discharge, ulceration, hemorrhaging, cloudiness, or blindness. The rabbits are killed after the experiment is over. And even though internationally accepted non-animal methods exist, in skin corrosion tests, rabbits’ backs are shaved and corrosive chemicals are applied to their raw skin and left there for up to two weeks. These chemicals often burn the skin, leading to tissue damage. Rabbits are also given no pain relief during this excruciatingly painful test, and after the test is finished, they are killed.

    At Professional Laboratory and Research Services, Inc., a product testing laboratory in North Carolina, workers attached thousands of ticks onto rabbits’ shaved bodies and allowed the insects to gorge for five days. Rabbits were subjected to this painful procedure twice and were then killed, even though non-animal methods for raising ticks have been available since the mid-󈨞s.

    At the University of Pittsburgh, rabbits underwent a surgery designed to cause intentional trauma to their knee joints. After more than two weeks with their legs contorted in an unnatural, excruciating position, two of the animals had lost significant weight—indicating chronic pain and distress—but they were still forced to endure six more weeks of this agony.

    Rabbits are also used in experiments to study cardiovascular disease, skin conditions, and spinal cord injuries. Experimenters at the University of Utah cut deep incisions into rabbits’ backs and surgically inserted implants into their spines. The surgically mutilated animals were observed for 24 weeks and then killed.

    You can help stop this. Take a stand against animal testing. Sign PETA’s pledge to be cruelty-free, and only support companies and charities that do not fund or conduct cruel experiments on animals.


    Voir la vidéo: Millainen häkki kanille? (Août 2022).